Organizarea nunții este un proiect important pentru viitoarele mirese și o zi specială în viața fiecărei femei. De aceea merită să o pregătești din timp cu multă dragoste și atenție. O parte importantă e alegerea aranjamentelor florale pentru eveniment.
Ce să iei în calcul înainte de a face alegerea?
1. Întâi alege spațiul și rochia, apoi florile
Este foarte important să fie deja alese elemente precum spațiul evenimentului și rochia de mireasă ca să-ți ușurezi alegerea în materie de flori și să păstrezi același stil sau unul asemănător.
Florile care vor face parte din această poveste e bine să fie în concordanță cu atmosfera generală și cu tematica nunții.
Fiecare are un stil propriu care se reflectă și în organizarea acestui moment special. De aceea se cuvine să ții cont de stilul tău personal.
2. Setează un buget
Un alt aspect la care merită să aruncăm o privire este bugetul. În funcție de stilul predominant al nunții, este posibil să ai nevoie de următoarele:
- buchetul de mireasă
- buchet pentru nașă/nașe
- brățări sau buchete pentru eventualele domnișoare de onoare
- buchet pentru mireasa mică
- cocarde pentru mire și invitații din familia restrânsă
- aranjamente la biserică
- aranjamente la sala de eveniment: prezidiul, mesele invitaților, antreul de întâmpinare al invitaților sau un photo corner.
În funcție de elementele de mai sus pe care le integrezi în evenimentul tău, poți estima împreună cu un florist cu experiență care va fi bugetul aproximativ alocat pentru fiecare element în parte și de acolo implicit și alegerea florilor.
3. Cum echilibrezi bugetul
Pentru un cost echilibrat aruncă o privire la lista de mai jos a florilor pe care le găsești în funcție de sezon. Dacă florile pe care le dorești sunt greu de găsit în sezonul în care are loc evenimentul, s-ar putea să coste mult mai mult.
În tot timpul anului poți alege cale, trandafiri, orhidee, gypsophila (floarea miresei), crizanteme, lisianthus, cală iar în funcție de anotimp, iată lista de mai jos:
- Primăvara: anemone, narcise galbene, frezii, gerbera, lăcrămioare, lalele, orhidee.
- Vara: garoafe, crizanteme, floarea miresei, crini, magnolii, bujor, trandafiri.
- Toamna: margarete, crizanteme, hosta, hortensii, floarea pasiunii.
- Iarna: iriși, nerine, panseluțe, poinsettia, ghiocei, anemone, dalii.
4. Imagini și idei
În momentul în care discuți cu floristul este bine să ai o colecție de imagini cu aranjamente și buchete care sunt pe placul și stilul tău ca să-și facă o idee expertul în flori despre ce ai dori să obții.
Încearcă să ai pregătite și eventuale combinații de flori pentru elementele menționate mai sus. Ca să înnobilezi spațiul și ca florile să iasă în evidență fără să încarce, ai grijă la paleta de culori pe care o alegi pentru ele.
Alege culori în contrast sau complementare cu cele ale sălii și cu celelalte elemente care fac parte din vizualul petrecerii. Dacă restaurantul în care va avea loc nunta ta de vis are un tavan înalt, e bine să alegi aranjamente înalte, acestea dau și un aer ușor mai formal, mai elegant sălii.
Aranjamentele joase se potrivesc unei atmosfere mai intime, unei încăperi mai mici sau evenimentelor în aer liber.
5. Ce mesaj vrei să transmiți cu ajutorul aranjamentelor
Dacă vrei să transmiti mai mult prin limbajul florilor îți amintim că trandafirii simbolizează romantismul, hortensiile – eleganța, bujorii sunt pentru persoanele non-conformiste, orhideele denotă rafinament, iar crinii nu se vor demoda niciodată.
6. Nu uita de buchetul miresei
Pentru că buchetul mireasei este elementul central și cel mai important pentru mireasă, avem pregătit pentru tine un articol doar pe această temă aici.
Sperăm că ideile de mai sus îți sunt de ajutor.
Dacă te pregătești să spui DA, floristul nostru te așteaptă la celălalt capăt al telefonului sau pe rețelele de socializare Facebook și Instagram pentru o discuție pe această temă.
Când e nunta ta?