Free worldwide shipping on all orders over $50

8 plante ușor de întreținut potrivite pentru balcon și terasă

8 plante ușor de întreținut, potrivite pentru balcon și terasă

Dacă ți-ai propus să aduci mai mulă viață, culoare și câțiva stropi de veselie pe balcon sau pe terasă, abia așteptăm să te ajutăm să devii mândru/mândră de realizarea ta.

Înainte să pornești la drum și să faci cumpărăturile, e important să știi care va fi cantitatea de soare de care vor avea parte florile. Balconul tău e însorit dimineața, după-amiaza, aproape toată ziua sau e mai degrabă umbros?

E bine să plantezi flori care iubesc lumina și soarele, dacă știi că balconul e inundat de razele soarelui, dar îți recomandăm să alegi plante care rezistă bine la umezeală/întuneric, dacă locul unde ar urma să le așezi e poziționat în așa fel încât nu prea ajunge la ele soarele. Mai ai la îndemână și plantele foarte rezistente, care se adaptează ușor la soare/întuneric.

Iată mai jos câteva plante care arată foarte bine pe balcon sau pe terasă și care sunt adaptabile și ușor de întreținut:

BEGONIA

Begoniile sunt ușor de cultivat și de întreținut și arată foarte bine pe balcon sau pe terasă. Păstrează-le la umbra ușoară și vor înflori constant pe timpul verii.

Unele specii pot înflori și iarna. Din acest motiv, begonia este foarte apreciată ca plantă de apartament sau de balcon.

Begonie

PANSELUȚELE

Cu un parfum ușor și flori unice, vesele și colorate, panseluțele se află în lista celor mai potrivite plante pentru balcon. Ai ocazia să-ți colorezi și să-ți înveselești balconul cu ajutorul lor, iar dimensiunile lor reduse le fac să fie perfecte pentru balcon.

panselute

CAMPANULA

E numită popular Floarea Clopoțel, Steaua Marinei sau Steaua de la Bethleem. Campanula este o plantă cu flori mov, albe sau roz care înfrumusețează orice grădină și apartament.

Campanula

ASTER

Floarea Aster se mai numește Steluța sau Ochiul boului pitic.

Tufele sunt dese si uniforme, de aceea sunt apreciate ca plante decorative. În plus, Aster se înmulţelte foarte uşor. Poate creşte foarte bine pe rocarii, în pământ lutos fie că este expusă la soare, fie că nu.

Este o plantă potrivită pentru grădinile pietroase, rustice, montane, în grădini amenajate în stil cottage, în grădinile aflate în regiunile de coastă cu pământ sărat, dar și pe terasă sau balcon.

Aster

MUȘCATA

Cu siguranță o știi. Mușcata e una dintre cele mai cunoscute plante de grădină și de ghiveci.

Este și una dintre cele mai nepretenţioase plante. Creşte rapid, înfloreşte bine şi abundent din mai până în octombrie, iar cu grijă adecvată, poate înflori tot timpul anului.

O poți așeza direct pe balcon sau poți să alegi varianta suspendată.

Muscata

PETUNIA

Cel mai bun loc pentru petunii este un balcon expus la lumina soarelui toată ziua. O poți planta în ghivece, coşuri şi vase. Florile au culori dintre cele mai variate și au o perioadă lungă de înflorire, mai-iunie până în octombrie-noiembrie.

petunia

CRĂIȚA

Crăița e originară din Mexic și face parte din categoria florilor care s-au adaptat extrem de bine la clima din țara noastră. Nu este pretențioasă, iar îngrijirea ei presupune acțiuni simple de îngrijire. Petalele ei sunt comestibile și oferă un gust aparte mâncărurilor în care este folosită.

Crăița înflorește toată vara, chiar și până în luna octombrie.

În plus, mulți oameni o cultivă în gradina de legume pentru că mirosul pe care îl emană înlătură insectele și dăunătorii. Din acest motiv, este cunoscută și ca doctorul grădinii.

Craite

GURA LEULUI

Gura leului este o mare iubitoare de lumină, soare și apă, în mod deosebit vara, când este foarte cald. Planta e rezistentă la frig și la schimbări bruste de temperatură.

Gura leului este simbolul zodiei Racului și se crede că le aduce noroc celor născuți în această zodie. Așadar o poți face cadou unui rac (sau o poți alege pentru tine, dacă ești reprezentantul acestei zodii – și nu doar atunci).

gura leului

Dacă vrei să-ți înfrumusețezi balconul sau terasa cu minunății colorate, lasă-ne un mesaj privat și îți oferim cu drag consiliere, ca să poți alege cele mai potrivite plante pentru tine și pentru cei apropiați.

Răspundem cu drag!

Folosim doar cele mai proaspete flori
Livrare flori cu flota proprie de curieri
Plată sigură şi rapidă direct pe site
Livrare flori în Cluj de Luni până Duminică