Free worldwide shipping on all orders over $50

am gresit as vrea sa ma ierte

„Am greșit. Aș vrea să mă ierte”

  • A fost ziua ei de naștere și pur și simplu am uitat. Știți ce mi-a zis? “O floare puteai și tu să iei, ca să simt că e ziua mea!”
  • Am mințit-o și a aflat. Nu a fost ceva grav, dar chiar voiam să mă văd cu băieții, așa că i-am zis că am de lucru la birou. S-a înfuriat și nu a mai vrut să vorbească cu mine o săptămână.
  • Nu am chef să merg în vizită la părinții ei în fiecare duminică. Dar ea își dorește. De fiecare data, ne certăm în weekend pe tema asta.

Ce poți să faci atunci când cuvintele sunt de prisos? Când “ai dat-o în bară” și simți că ți-ai dezamăgit sau ți-ai supărat jumătatea, un prieten sau pe cineva din familie?

De multe ori, clienții vin la noi și ne spun că vor un buchet de flori pentru că au făcut pe cineva să sufere. Și ar vrea să-și ceară scuze. De obicei, e vorba despre partenera de viață, mama sau o prietenă bună.

Iată câteva idei care am descoperit noi că funcționează:

  • Mizează pe sinceritate. Recunoaște. Nu nega și nu continua o minciună după ce a fost descoperită. Asta mai mult înrăutățește situația.
  • Cere-ți scuze imediat. Nu veni cu argumente de genul “Păi da, a fost ziua ta și am uitat. Dar tu de ziua mea tu ce cadou mi-ai făcut??” sau “Te-am mințit, dar ce, tu nu mă minți niciodată!”
  • Mărturisește-ți “păcatul”. Dacă ai făcut o greșeală și te simți vinovat, spune-i că ai greșit și explică-i despre ce e vorba. Acceptă-i supărarea și așteaptă până când îi trece supărarea.
  • Cere-i părerea. Întreab-o ce ar vrea să schimbați ca să nu mai aveți această problemă pe viitor. Dacă ai tu o idee, i-o poți propune.
  • Ascult-o. Întreab-o cum se simte, ce o nemulțumește, ce o deranjează. Căutați împreună soluții.

Puțină lume iartă pe cineva doar pentru că îi oferă flori. Din contră, te poți trezi cu buchetul în cap. Ce ajută însă e să discutați, să rezolvați problema împreună, să asculți empatic, iar florile să vină ca o recompensă, după ce ați discutat.

Cum poți face asta? Când vii acasă și știi că ai dat-o în bară, lasă florile în mașină. Vorbește cu ea, cere-ți scuze, iar după ce v-ați împăcat oferă-i florile. În felul acesta, nu va simți că îi ceri să te ierte doar pentru că i-ai oferit flori, ci tu îi oferi buchetul pentru că te bucuri că v-ați împăcat.

O altă variantă pe care o poți folosi e să apelezi la livrare flori la domiciliu sau la birou cu ajutorul oferit de o florărie online, iar florile să ajungă la ea când deja “apele s-au calmat” și furtuna a trecut. Iar dacă nu s-au calmat încă, poate va apărea un surâs pe fața ei, știind că ai ales să o surprinzi chiar dacă știi că încă e supărată.

Și mereu, dar mereu femeile adoră să primească flori fără un motiv. Deci dacă vrei să o bucuri chiar și atunci când nu ai „călcat pe bec”, succesul va fi garantat.

Suntem curioși voi cum ați gestionat astfel de situații? Și ce idei de împăcare cu sau fără flori aveți?

Folosim doar cele mai proaspete flori
Livrare flori cu flota proprie de curieri
Plată sigură şi rapidă direct pe site
Livrare flori în Cluj de Luni până Duminică