Free worldwide shipping on all orders over $50

Cum alegi florarul potrivit pentru nunta ta

Cum alegi florarul potrivit pentru nunta ta

A sosit timpul să-ți organizezi unul din cele mai importante evenimente din viața ta, nunta. Pe lângă rochia de mireasă și costumul de mire, florile sunt printre cele mai importante ingrediente la acest eveniment. Buchetul miresei, al domnișoarelor de onoare, florile de la petrecere și de la biserică, de pe mașini, toate sunt în grija celui care îți e aliat în acele zile: florarul.

Se spune, pe bună dreptate, că rafinamentul vine din detalii, iar noi chiar credem asta. Nu e același lucru dacă florile sunt aranjate frumos pe mese și pe diverse suporturi sau “aruncate” pe unde s-a găsit puțin loc. Nu e totuna dacă florile se integrează pe mese sau par mai degrabă în plus pentru că aglomerează și înghesuie mesenii. Nu arată la fel o nuntă cu o temă clară coloristică, față de una unde s-au luat florile pur și simplu și s-au așezat pe mese.

Florile sunt fundalul evenimentului, backgound-ul întregului moment. Ca muzica de fundal când tai friptura. E totuna că-și urlă în urechi sau susură lin pe un ritm lent, plăcut?

Cu ajutorul florilor, creezi tema poveștii, transformi evenimentul în ceva special și memorabil. În plus, parfumul florilor alese îți poate deveni amintirea pe care o vei purta toată viața în suflet. Poate chiar și invitații tăi.

De ce să ții cont când alegi florarul

Persoana care are grijă de micile detalii de efect e florarul sau, mai nou spus, designerul floristic. Acesta din urmă e un termen foarte la modă care în linii mari înseamnă cam același lucru, dar sună ceva mai atractiv.

Iată câteva idei care te pot ajuta să alegi florarul sau designerul floral:

  • Alege o persoană de încredere, comunicativă, deschisă

Apelează la oameni în care ai încredere. Ai comandat în trecut măcar un buchet de la această persoană? Cum ați interacționat, cum s-a desfășurat procesul, cum a arătat buchetul?

Nunta ta e prea importantă ca să faci experimente, să riști cu cineva pe care încă nu l-ai testat deloc pentru că, trist dar adevărat, unele florării nu-și prea respectă clienții. Dacă îți face cu ochiul o florărie, fă o comandă, în cazul în care încă nu ai lucrat cu ei. De probă. Poate fi un buchet cadou pentru viitoarea nașă, pentru tine sau mama-soacră.

  • Treci dincolo de aparențe

Știm, de multe ori suntem tentați să credem că un om îmbrăcat la costum și care stă într-un atelier splendid e mega-profesionist. Adevărul din păcate nu e chiar acesta.

Mulți florari extrem de buni lucrează în ateliere simple pentru că aleg să investească în flori, nu neapărat în marmură neagră și fir aurit pe podele.

Pe un florar bun nu îl vei găsi niciodată stând, pe adevărații florari decoratori îi găsești de obicei în spatele atelierelor, lucrând la diverse minunății florale, concepte noi, întotdeauna plini de verdeață sau diverse resturi vegetale, cu mâinile înverzite, înțepate și muncite de atâta manipulare a florilor. E semn bun, promitem!

  • Programează o discuție

După ce te-ai convins că interacțiunea e una plăcută, iar buchetul arată bine, lasă un mesaj sau sună și spune-i florarului că te pregătești de nuntă.

Spune-i florarului ce ai dori și cere-i sugestii. Pont: cu cât îți pune mai multe întrebări despre ce-ți dorești, cum arată sala, câte persoane aștepți, cu atât e mai implicat și dornic nu doar să-ți vândă flori, ci chiar să te ajute să iasă totul minunat!

Nu toată lumea va putea face design, dar cei care o fac vor coordona corect linii și culori, vor lucra cu florile perfect hidratate, ca să ofere ceea ce este mai frumos. De asemenea, vor folosi soluții pentru hidratare, vor curăța florile și le vor manipula, lucru care necesită mult timp, multă îndemânare și experiență acumulată în timp.

  • Cere-i idei și sugestii, prezintă-le pe ale tale

După ce ai răspuns la întrebările florarului, e momentul să-i dai ocazia să-ți spună ce ți-ar propune. Aici poți veni și tu, oricând, cu sugestii.

  • Faceți împreună planul final și ține cont de părerile lui

Pe măsură ce cădeți de acord pe temă, tipul de flori, amplasament, vei vedea că stresul organizării nunții se va risipi. Când ai un om de încredere în preajmă, te simți susținut, ajutat, știi că totul va ieși bine. Și te bazezi pe recomandarea lui pentru că ai încredere.

De aceea noi îți recomandăm să apelezi la specialiști cu care ai chimie bună. Ultimul lucru de care ai nevoie, înainte de nuntă, e să dai de vreun designer floral care nu vrea nicicum să schimbe garoafa cu mini-roza, deși de la început i-ai spus că asta-ți dorești.

Spor la pregătiri, petrecere frumoasă și distracție pe cinste!

PS: Dacă vrei să te ajutăm la nunta ta, lasă-ne un mesaj sau sună-ne.

Folosim doar cele mai proaspete flori
Livrare flori cu flota proprie de curieri
Plată sigură şi rapidă direct pe site
Livrare flori în Cluj de Luni până Duminică