Trăim vremuri complicate, iar prima noastră grijă este să fim în siguranță, echilibrați, sănătoși, puternici. Ca să-i putem ajuta și pe alții, și pe noi.
Chiar de aceea, azi aș vrea să-ți scriu despre cum ne ajută florile să fim mai bine noi cu noi. Mai echilibrați și mai sănătoși, mai ales acum, în aceste contexte în care panica și grijile ne înconjoară pe toți.
Care sunt primele cuvinte care îți vin în minte când cineva rostește cuvântul “floare”?
La o scurtă și rapidă analiză, observăm că majoritatea cuvintelor au conotații pozitive și ne fac să ne simțim mai bine. Așa să fie în cazul majorității?
Mai mulți cercetători de la Universitatea din New Jersey au demarat un studiu prin care au demonstrat că prezența florilor declanșează emoții pozitive.
Pe scurt, ne fac să fim mai mulțumiți cu viața noastră, iar comportamentul nostru social se îmbunătățește.
Echipa Psychologies menționează și faptul că studiul a identificat locurile în casă unde alegem să amplasăm florile. Cu precădere preferăm zonele cele mai intens frecventate de oaspeți, cum ar fi holul de la intrare sau sufrageria.
Echilibru la ghiveci
Aranjamentele florale aduc bună dispoziție, o avalanșă de miresme și culori și sunt percepute ca un decor perfect în orice încăpere.
Pentru că au aceste caracteristici, ele ridică moralul și contribuie la starea noastră de bine. Cu toate acestea, întâiul dezavantaj al acestora este că rezistența lor în timp este redusă.
O alternativă care, pe lângă beneficiile enumerate mai sus, aduce și beneficii la nivel mental sau fizic, este floarea în ghiveci.
Florile, ajutor în depresie și singurătate
Este dovedit faptul că îngrijirea plantelor de interior ne ajută la eliberarea sentimentelor de singuratate și previne apariția depresiei.
În plus, reglează și nivelul de cortizol din corp, hormonul stresului. Acesta își face apariția ori de câte ori ne aflăm în situația de a lua o decizie importantă, ne aflăm într-o situație inconfortabilă sau trecem printr-o perioadă tensionată.
De asemenea, unii terapeuți și medici folosesc terapia cu plante pentru a îmbunătăți atenția, semnele depresiei și pentru recuperarea după episoadele traumatice.
Mai multe studii au arătat că aceste plante îmbunătățesc concentrarea și productivitatea cu până la 15%.
O bună alegere a plantelor de apartament ajută și la diminuarea perioadei de convalescență în caz de boală și la protejarea de unde electromagnetice emise de aparatura din casă.
În concluzie, apelează la plante, la natură. Plantele de apartament, cu sau fără flori, prin mica lor nevoie de a fi îngrijite, ne ajută să formăm un echilibru interior, ne aduce mai aproape de oameni și de natură.
Uite cum, un lucru în aparență mic, poate face un bine așa de mare! Este momentul să îți creezi mica ta grădină de interior.
Dacă ai nevoie de ajutor, scrie-ne și îți răspundem cu drag.