Free worldwide shipping on all orders over $50

Florile toamnei ce flori de sezon sa oferi si ce simbolizeaza

Florile toamnei: ce flori de sezon să oferi și ce simbolizează

Odată ce trece vara iar toamna se apropie cu pași rapizi, natura se îmbracă în culoare. De la frunzele din copaci, până la apusurile romantice, livezile cu ale lor fructe multicolore și câmpurile pline de dovleci, paletele de culori bogate și calde sunt peste tot de îndată ce sosește luna septembrie. Acest lucru este valabil și pentru florile toamnei – multe dintre cele mai populare flori ale sezonului pot fi găsite în nuanțe dramatice de portocaliu, roșu, galben, violet și chiar maro.

Dacă în perioada următoare urmează să ai un eveniment, nuntă, botez, o petrecere sau poate doar îți dorești să oferi flori sărbătoriților din această lună ți-am pregătit un material în care poți citi despre cele mai frumoase și mai colorate flori pentru această perioadă a anului. Ideile se aplică și dacă vrei să îmbraci casa ta în haine de toamnă.

  1. Dalia

Această floare cu rădăcini tuberoase (similare cu bujorii, ranunculus și anemone) înflorește în mod natural între sfârșitul verii și începutul toamnei. Dalia o floare ideală pentru buchete sau aranjamente datorită formei sale mari, pufoase și a paletei largi de culori.

Indiferent de ce culori preferi, poți găsi o nuanță care se potrivește perfect, deoarece daliile vin într-o varietate de tonuri, de la crem până la galben strălucitor și arămiu, roz sau chiar și un roșu mai intens, cum ar fi vișiniul. Unele dintre cele mai populare soiuri de dalie includ dalii cu pompon, care au florile rotunjite, cu petale bine împachetate, și dalii cafe au lait, care au petale mai lungi și mai pufoase.

articol flori de toamna dalia

  1. Crizantema

Aceste flori de toamnă înfloresc în mod natural în timpul sezonului de toamnă și sunt ideale pentru toate tipurile de aranjament si buchete de sezon. Sunt disponibile într-un curcubeu de culori, inclusiv roz, portocaliu, verde strălucitor, galben și alb, făcându-le ușor de asortat cu alte flori și potrivite pentru orice ocazie.

Crizantemele sunt cele mai prezente flori ale toamnei, fiind cunoscute și sub denumirea de tufănele (probabil datorită tufei aspectuoase pe care o formează planta), dumitrițe (datorită faptului că înfloresc în preajma zilei de Sfântul Dumitru- 26 octombrie) sau margarete de toamnă, prin prisma asemănării capului floral cu cel al margaretelor.

articol flori toamna crizantema

  1. Hortensia

Hortensia, o planta cu inflorescențe mari, globulare, pe care o găsim în aproape toate culorile curcubeului, aparține familiei Hydrangeaceae. Numele lor provine din limba greacă și înseamnă „cană cu apă“. Numele spune, de altfel, totul, pentru că majoritatea soiurilor de hortensie au nevoie de foarte multă apă. 

Originară din Japonia și Asia de Sud-Est, hortensia este o plantă care s-a adaptat la multe tipuri de sol, astfel că s-a răspândit foarte ușor prin toate colțurile lumii.

articol flori de toamna hortensia

Hortensia este însă tot mai întâlnită și în grădinile din Europa. Nu-i de mirare, având în vedere ce flori colorate și splendide are!

Unii spun că are un șarm romantic și pastoral, iar alții o asociază cu vacanța, dar cel mai important e toată lumea iubește hortensiile.

  1. Floarea soarelui

Denumirea științifică a florii soarelui este Helianthus annuus, și provine din greaca veche unde helios înseamnă soare, anthos este cuvântul pentru floare, iar annuus provine din latină și se referă la faptul că planta este anuală.

Aspectul său este cel care i-a dat și denumirea, aspectul capetelor de flori rotunde în combinație cu ligulele amintesc de imaginea soarelui. Datorită acestui aspect, aztecii vedeau în ea chiar reprezentarea zeului soare și o aduceau încă din cele mai vechi timpuri la temple ca ofrandă.

articol flori de toamna floarea soarelui

Una dintre semnificațiile sale cele mai profunde este cea de dragoste veșnică. Ea provine dintr-o legendă a mitologiei grecești, în care o nimfă îndrăgostită de astrul zilei se transformă într-o floare care se rotește întreaga zi după soare.

Cu toate aceste legende și semnificații în spate, nu e de mirare că floarea soarelui rămâne una dintre cele mai cerute și iubite flori.

Toamna cu ale ei flori minunate ne aduce culoare și inspirație la orice pas, așa încât fie că îți dorești să aduci culorile toamnei în biroul sau casa ta sau vrei să oferi flori cuiva drag, noi îți putem fi alături cu flori potrivite pentru toate ocaziile cu cele mai potrivite aranjamente. Lasă-ne un mesaj privat, dă-ne un apel sau un email și ne adaptăm dorințelor tale.

Toamnă minunată!

Folosim doar cele mai proaspete flori
Livrare flori cu flota proprie de curieri
Plată sigură şi rapidă direct pe site
Livrare flori în Cluj de Luni până Duminică