Free worldwide shipping on all orders over $50

Lavanda si multiplele ei beneficii si utilizari

Lavanda și multiplele ei beneficii și utilizări

Lavanda este o plantă cu flori din aceiași familia ca și menta, cunoscută pentru frumusețea sa, parfumul floral dulce și multiplele sale utilizări. este considerată ca fiind originară din Marea Mediterană, Orientul Mijlociu și India și ar fi apărut cu mai mult de 2.500 de ani în urmă.

Originea numelui lavandei ar veni din latinescul „lavare” care înseamnă „a spăla”. Romanii foloseau lavanda pentru a-și parfuma băile, paturile, hainele și chiar părul.  Tot ei au fost si cei care au descoperit proprietățile sale medicinale: uleiul era și este folosit ca dezinfectant, antiseptic, antiinflamator dar și pentru aromaterapie în timp ce infuzia de lavandă calmează și vindecă mușcăturile de insecte, arsurile solare, tăieturile, arsurile, afecțiunile inflamatorii și chiar acneea.

Uleiurile de lavandă sunt de asemenea folosite pentru afecțiuni medicale interne cum sunt indigestia, arsurile stomacale dar și pentru a calma durerile de cap, migrenele și răul de mișcare sau ca ajutor pentru somn și relaxare.

buchet lavanda

Astăzi, lavanda continuă să fie cultivată în țările sale de origine dar și în Europa, Australia, Noua Zeelandă, America de Nord și de Sud. Prezența sa pe scară largă este de înțeles datorită florilor sale frumoase, mirosului său atrăgător și utilizărilor sale extinse.

Dacă ar fi să alegem totuși cea mai cunoscută zonă în care se cultivă lavanda, în mod clar regiunea franceză Provence atrage în fiecare vară, milioane de călători care se aventurează pentru  una dintre cele mai mari atracții ale sale – câmpuri perfect simetrice de lavandă cu miros dulce și culoare violet.

Imaginile cu aceste câmpuri de lavandă luminează fluxurile de social media de la sfârșitul lunii iunie până la începutul lunii august atrăgând vizitatorii dornici să vadă dar și să simtă mireasma acestor locuri.

Lavanda a devenit o cultură comercială în Franța, deoarece industria parfumurilor a înflorit în secolul al XIX-lea în Grasse, situată în regiunea alpină din Provence. Astăzi, aproximativ 1.700 de producători din Provence cultivă mai mult de 25.000 de hectare cu cele două soiuri de plantă: lavandă (folosită în parfumuri și cosmetice) și lavandin un hibrid cu tulpină mai lungă care parfumează produsele de uz casnic.

camp lavanda

Dacă nu ai planificată o vizită în Provence, te poți bucura de frumusețea lavandei în buchete. Florile de lavandă pot fi folosite atât proaspete, cât și uscate sau încearcă să savurezi tot ce este mai bun din ambele variante, cumpărând flori proaspete. Lasă-le să se usuce la aer în vază. Secretul succesului cu buchetele de lavandă este recoltarea florilor în stadiul potrivit. Buchetele de lavandă aduc frumusețea și parfumul grădinii în interior.

Lavanda este floarea perfectă pentru orice eveniment sau ocazie. Reprezintă puritate, liniște, devotament, seninătate, grație și calm, iar movul – culoarea regalității – vorbește și despre eleganță, rafinament și lux.

Indiferent că îți dorești să oferi un aranjament cadou sau îți dorești să aduci mireasma câmpurilor din Provence la tine acasă, te putem ajuta cu orice ai alege. La noi găsești aranjamente pe care le poți comanda direct de pe site-ul nostru, dar putem gândi și unul special creat pentru tine!

Iată aici câteva propuneri:

Folosim doar cele mai proaspete flori
Livrare flori cu flota proprie de curieri
Plată sigură şi rapidă direct pe site
Livrare flori în Cluj de Luni până Duminică