Free worldwide shipping on all orders over $50

Orhideea simbolul perfecțiunii 1

Orhideea, simbolul perfecțiunii

Cum să o îngrijești ca să te bucuri cât mai mult timp de ea

Folosită deseori ca floare de cameră sau în aranjamente florale, orhideea simbolizează perfecțiunea, dragostea, frumusețea și luxul.

Și-a câștigat un loc de cinste în casele noastre datorită aspectului, mirosului și a faptului că e o plantă destul de ușor de îngrijit.

Dacă ai o orhidee și vrei să te bucuri cât mai mult de ea, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să o îngrijești:

  • Orhideea iubește lumina

Dacă o așezi pe pervazul fereastrei, va primi suficientă lumină, de care are mare nevoie.

Poți verifica ușor dacă primește suficientă lumină: când îi priește unde e așezată, frunzele ei au culoarea verde deschis. Dacă frunzele au culoarea verde închis, înseamnă că planta are parte de prea puțină lumină, iar dacă frunzele sunt de un verde roșiatic, înseamnă că primește prea multă lumină și ar fi o idee bună să-i schimbi locul.

Pune orhideea într-o cameră cu umiditate relativ mare, în care temperatura nu scade sub 16 grade Celsius.

  • Oferă-i apă rar

Orhideea are nevoie de udare temeinică, însă nu foarte des. Cel mai bine e să o uzi bine o dată la 5-12 zile. Dacă e așezată în ghiveci, ai grijă să alegi un ghivechi cu scurgere. După ce se scurge apa, aruncă apa din farfurie ca să eviți excesul de apă care poate ajunge la rădăcini.

  • Elimină părțile uscate

Scoate tulpinile uscate, iar după ce florile se usucă, taie tijele, ca să ajuți planta să reînflorească. Tijele se taie oblic pentru că astfel e stimulată dezvoltarea unor tije noi.

  • Folosește suporturi pentru tije

Folosește bețe înfipte în pământ și prinde-le de tije cu ajutorul unor clipsuri. În felul acesta, orhideele se vor păstra verticale si le vei ajuta sa absoarbă mai ușor lumina necesară.

  • Șterge frunzele

Ca să ajungă lumina la frunze, șterge frunzele și ai grijă să elimini praful de pe suprafața lor.

Dacă vrei să aduci frumusețea orhideelor în casa ta sau a celor dragi, iată câteva aranjamente pe care ți le propunem:Dacă ești în căutarea unui aranjament cu orhidee, sună-ne la numărul de telefon 0750 712 874 și spune-ne cum te putem ajuta.  

Folosim doar cele mai proaspete flori
Livrare flori cu flota proprie de curieri
Plată sigură şi rapidă direct pe site
Livrare flori în Cluj de Luni până Duminică