Free worldwide shipping on all orders over $50

Regina toamnei crizantema

Regina toamnei – mai mult decât o floare funerară

Crizantema este o floare foarte populară în țara noastră care își face apariția la începutul toamnei. Ea își are originea în China. Numele său este de origine latină “Chrysanthemum” și semnifică floare de aur. Drept dovadă, galbenul este întâlnit în cele mai multe soiuri ale acestei plante.

Este posibil să o întâlnești și sub alte denumiri precum: tufănea, dumitriță sau margaretă de toamnă.

Ce simbolizează această floare

Întâlnită peste tot în lume, crizantema are numeroase semnificații în funcție de zonă. Să aruncăm o privire pe întregul mapamond.

În SUA, crizantema este un simbol al bucuriei și simbol al orașului Chicago de mai bine de jumătate de secol. Crizantema mov este catalogată ca aducătoare de noroc și reușite și este foarte apreciată. Este asociată, de asemenea, cu sărbătorirea mamelor în America și Australia.

Un buchet de dumitrițe în Mexico este o adevărată declarație de dragoste.

Japonia dedică un festival al fericirii acestei flori, iar anual, un oraș îi poartă numele, Chiar și luna septembrie îi poartă oarecum numele. Sunt organizate și alte evenimente și expoziții culturale care au în centrul lor folosirea acestei flori în diverse opere.

Feng-Shui ne învață că această floare este un cadou potrivit de casă nouă ce este asociată cu norocul și energia Yang.

China și Coreea asociază sărbătoarea cu această floare și este oferită la zile de naștere și diverse alte celebrări. Pe lângă acestea, aceste popoare o alătură sănătății, vieţii lungi, vârstei înaintate şi înţelepciunii, dar şi fericirii, fiind considerată şi un simbol solar.

Europa a catalogat tufăneaua ca fiind o floare funerară deoarece perioada de înflorire coincide cu perioada de celebrare a celor neînsuflețiți. 

Cum să facem cadou un buchet de crizanteme în Europa fără a supăra?

Cultura este un factor foarte important și este greu să neglijăm însemnătatea pe care această floare foarte frumoasă o are în România. Cu toate acestea, multe dintre bunicile noastre au în grădină și câteva tufe de crizenteme de diverse culori, fie pentru mormintele celor dragi, fie datorită ușurinței cu care pot fi îngrijite și pentru trăinicia lor.

Din fericire pentru noi această floare vine într-o sumedenie de soiuri astfel un buchet dintr-un astfel de mix este foarte frumos și de efect mai ales că putem alege dintr-o vastă gamă de culori. Pentru a evidenția diversitatea acesteia, am ales în cele ce urmează câteva dintre variantele în care o puteți întâlni.

Padre White

1

Bomber Green

2

Stea Albă

3

Roșu de viscoză

4

Ping Pong

5

Grand Orange

6

Annecy White

7

Toamna de aur

8

Varietăți ale soiului Santini

9
10
11

Sperăm ca acest articol să te apropie mai mult de aceste flori de toamnă rezistente și fermecătoare, iar dacă nu le faci cadou, merită măcar un loc în sufrageria ta.

Scrie-ne dacă dorești mai multe detalii și consiliere în crearea de buchete deosebite.

Folosim doar cele mai proaspete flori
Livrare flori cu flota proprie de curieri
Plată sigură şi rapidă direct pe site
Livrare flori în Cluj de Luni până Duminică