Free worldwide shipping on all orders over $50

Plante suculente

Suculentele, plantele care iubesc căldura și fac față caniculei

Vara și-a intrat în drepturi și a adus cu ea valuri de caniculă care scurtează durata de viață normală a florilor sau fac din îngrijirea lor un adevărat ritual care necesită timp și energie. Dacă vrei să-ți înfrumusețezi casa fără eforturi mari sau vrei să faci cadou dar clasicele buchete nu te mulțumesc în această perioadă, soluția ideală este un aranjament cu plante suculente.

Plantele suculente sunt variate și ideale pentru apartament. Mai mult, acestea nu necesită condiții speciale de întreținere, iubesc aerul curat și nu au nevoie să fie udate foarte des.

Ușor de întreținut, nepretențioase dar spectaculoase când înfloresc sau când sunt parte dintr-un aranjament, îți recomandăm să le alegi măcar în perioada caniculară.

Pentru că le lăudam rezistența chiar și la caniculă și necesitatea unei minime îngrijiri, îți prezentăm o rutină de îngrijire a unor astfel de plante sau aranjamente cu plante suculente:

Lumina

Au nevoie de multă lumină, dar fără o expunere directă la razele soarelui. Vara le poți așeza undeva unde se pot bucura de lumina dimineții, iar iarna le poți asigura o sursă de lumină artificială. Dacă nu au destulă lumină, tulpinile suculentelor se vor lungi, în căutarea acesteia.

Umiditatea

Suculentele nu au nevoie de multă apă. Frunzele lor cărnoase au abilitatea de a stoca foarte bine cantitatea necesară de apă, pentru mult timp. Sunt de-a dreptul experte în supraviețuirea în medii aride, iar umiditatea scăzută nu reprezintă o problemă. Vara le poți uda de 2-3 ori pe lună, iar în anotimpurile răcoroase chiar și doar o dată.

Temperatura

Majoritatea iubesc temperaturile ridicate, dar la mai mult de 30 de grade Celsius depun eforturi să se mențină atrăgătoare și verzi. Ai grijă ca în casa unde le ții să nu ai mai mult de 30 de grade Celsius ziua sau mai puțin de 10 grade noaptea iar suculentele tale îți vor fi recunoscătoare.

Dacă acorzi atenție acestor trei elemente, te vei bucura de plantele tale suculente timp îndelungat. Un alt avantaj al acestora este că indiferent de stilul casei, plantele suculente se integrează oriunde. Dacă poți, dedică-le un spațiu special și ele vor da o notă de prospețime și eleganță casei.

Plantele suculente ți-au atras atenția? Te invităm să admiri și de ce nu, să achiziționezi unul dintre aranjamentele noastre disponibile, cu plante suculente.

Ideal pentru iubitorii de rafinament și eleganță dar și discret și inventiv în același timp, prima noastră propunere este becul cu plante suculente.

Bec cu plante suculente disponibil aici.

BecCuSuculente

Cadou de casă nouă, răsfăț pentru propriul living sau decorațiune atent aleasă, ceasul de lemn cu suculente mini este un aranjament practic care poate îndeplini cu succes mai multe roluri.

Ceas lemn cu suculente mini, disponibil aici .

CeasSuculenteMini

Indiferent de alegerile tale florale, nu uita de plantele și florile tale vara aceasta. Caută sfaturi de îngrijire și întreținere și oferă timp și atenție tuturor ghivecelor sau tulpinilor din grădină. Te vor răsplăti cu multă frumusețe la înflorire.

Nu te poți decide asupra aranjamentului sau buchetului potrivit? Sună-ne la 0750.712.874 sau accesează varianta de ”Contact” disponibilă pe site.

Împreună ne bucurăm de alegerea cea mai bună.

Folosim doar cele mai proaspete flori
Livrare flori cu flota proprie de curieri
Plată sigură şi rapidă direct pe site
Livrare flori în Cluj de Luni până Duminică