Free worldwide shipping on all orders over $50

Trandafirii criogenați o iubire eternă

Trandafirii criogenați, o iubire eternă

Dacă ai văzut filmul de desene animate ”Frumoasa și Bestia”, poate că ai observat că Bestia avea sub o cupolă un trandafir special, criogenat.

Știm deja că trandafirul e simbolul iubirii. Trandafirii criogneați transmit iubirea eternă pentru că ei rezistă mult în timp și ne încântă ani, chiar zeci de ani.

Ce sunt trandafirii criogenați

Primele tehnici de conservare datează din anul 1970, adică de acum peste 50 de ani. S-au încercat diferite metode de conservare care erau folosite în horticultură și floricultură, iar dintre acestea cea mai populară și ușor de folosit a fost liofilizarea (criogenarea).

Liofilizarea sau uscarea prin congelare (numită și criogenie sau criogenizare) este procesul de conservare în care apa este îndepărtată din petală după ce este înghețată și plasată sub vid timp de 3 săptămâni. Petalele sunt conservate individual, deci trandafirii sunt reconstruiți manual. Floarea acum își vor păstra perfect aspectul și va avea textura unui trandafir proaspăt ales. Poate dura zeci bune de ani dacă se respectă câteva reguli simple.

Procesul exclusiv de conservare este o tehnică naturală de 100% care menține textura și aspectul original al florilor, făcându-le să pară mereu proaspete.

În ce constă procesul de conservare

Fiecare floare este tăiată atunci când este cea mai frumoasă și colorată. Se criogenează fiecare petală în parte, după care se lipesc și se formează floarea de trandafir. Tulpinile florilor tăiate recent sunt imediat scufundate într-o substanță conservatoare care este fabricată din glicerină și alte componente ale plantei.

Sapul florii este înlocuită treptat de lichid până când după câteva zile procesul este complet. Sap este un fluid transportat în celule florii. Aceste celule transportă apă și nutrienți în întreaga plantă.

Se reasamblează trandafirul lipind floarea creată cu tulpina și cu frunzele.

Apoi, fiecare floare este examinată pentru a elimina petalele sau frunzele deteriorate. Rezultatul este o floare perfectă, extrem de frumoasă, cu o culoare fantastică și vibrantă care va trece testul timpului.

Caracteristicile trandafirilor criogenați

  • Pot fi amplasați într-o cupolă sau cutie pentru a-i proteja de praful care se poate acumula în timp și de umezeală;
  • Specialiștii în această tehnică se asigură că trandafirul păstrează aspectul unei flori naturale, proaspăt culese;
  • Ținute în condiții potrivite (adică într-o temperatură optimă și ferite de bătaia directă a razelor solare), trandafirii criogenați pot să reziste chiar și până la 25 de ani;
  • Aspectul elegant și longevitatea lor este o bună metaforă pentru sentimentele puternice și eterne pe care le porți față de persoana căreia îi faci cadou trandafirii criogenați;
  • Reprezintă un cadou modern întâlnit în tot mai multe locuri, fiind unul dintre principalele trenduri ale momentului de pe piața florală;
  • Trandafirul nu necesită nicio formă de întreținere și curățare în timp;
  • Cupola sau cutia poate fi amplasată oriunde, asemenea unui bibelou, fiind astfel un obiect decorativ de mare preț încât va aminti mereu de aprecierea pe care o porți persoanei iubite.

Iată aici câteva aranjamente pe care le avem cu trandafiri criogenați:



Folosim doar cele mai proaspete flori
Livrare flori cu flota proprie de curieri
Plată sigură şi rapidă direct pe site
Livrare flori în Cluj de Luni până Duminică