Free worldwide shipping on all orders over $50

Tendinte florale in 2024. Culori evenimente si sustenabilitate

Tendințe florale în 2024. Culori, evenimente și sustenabilitate

2024 se anunță a fi un an în care culorile intense, combinațiile inedite și extravaganța își vor face simțite prezența în designul floral. Tendințele acestui an te vor inspira să alegi buchetul ideal pentru persoana dragă la evenimentele importante din viața voastră sau dacă vrei pur și simplu să o surprinzi.

Spectrul cromatic va fi foarte diversificat, va include nuanțe intense contrastante care ilustrează o abordare îndrăzneață, dar și nuanțe pastelate pentru evenimente importante cum sunt nunțile.

Anul 2024 vine și cu o orientare înspre designuri florale durabile cum sunt plantele vii, netăiate, în vase de cultură care pot fi păstrate și îngrijite ca amintire sau aranjamente uscate care rezistă foarte mult timp.

Îți prezentăm câteva caracteristici care vor marca designul floral în anul 2024:

Paleta cromatică dominantă

Anul 2024 se remarcă printr-o explozie de culori, extravaganță și dinamism. Buchetele care conțin flori intens colorate vor fi extrem de apreciate. Asocierea de culori stridente cu semnificații puternice transmit o notă de dinamism, dar și sentimente puternice pentru cea/cel căruia îi sunt dăruite.

Îți recomandăm aranjamentul Coș mix de culori calde cu combinații de roșu intens, galben și roz, cu inserții de plante verde crud, dar și câteva fire de trandafiri roz pal care să echilibreze cromatica puternică a aranjamentului. O surpriză florală care transmite pasiune și sentimente puternice pentru persoana dragă.

Aranjamentul Cutia mov cu catifea cu mix de flori este o opțiune ideală de supriză florală în anul 2024 deoarece îmbină roșul strident cu nuanțe de portocaliu, mov și inserții de plante decorative care aduc buchetului o notă de vitalitate.

Sustenabilitatea în alegerile florale

Se poate observa o înclinație spre un trend pentru designuri florale sustenabile. Acestea pot fi realizate din flori uscate, din materiale reciclabile sau din flori de sezon.

Aranjamentele din flori uscate sunt foarte rezistente, reflectă nostalgie și delicatețe. Optarea pentru un astfel de buchet reflectă nu doar preferințele vintage, ci și o responsabilitate crescută și respect pentru mediul înconjurător.

Poți opta pentru un aranjament de decor care să completeze armonios designul casei. Câteva dintre recomandările noastre sunt Coronița rustică uscată, formată din flori naturale deshidratate și accesorii uscate sau Aranjamentul de perete cu pampas realizat cu fibre naturale de cocos, flori artificiale, fructe de Lotus, accesorii uscate și Pampas natural.

Coronita rustica de uscata 1

Aranjament de perete cu Pampas 1

Plantele în ghiveci care pot fi păstrate vii sunt o altă modalitate prin care se promovează sustenabilitatea în anul 2024. Ficusul ginseng de mai jos este o plantă decorativă ideală pentru camera de zi care adaugă un plus de prospețime și culoare acesteia.

Ficus Ginseng spiral 1

Tendințe în materie de nunți

Dacă tendința generală cromatică este una compusă din culori vibrante și intense, pentru ceremoniile matrimoniale paleta de culori se concentrează pe nuanțe de nude și pastel. Acestea transmit gingășie, căldură, dar și atemporalitate ca un simbol pentru dragostea puternică a partenerilor.

Buchetele de mai jos sunt un mix de nuanțe peach cu rose și inserții blânde de mini floricele pastelate.

Buchetul din trandafiri albi aduce o notă de romantism, inocență și naturalețe în ziua specială a nunții, care chiar dacă e marcată de emoții puternice, un astfel de buchet te ancorează în prezent și scoate în evidență sentimentele de iubire.

buchet mireasa bujori si trandafiri cluj napoca

buchet mireasatrandafiri alb peach

De ce sunt florile mai speciale decât orice alt cadou?

Chiar dacă tendințele în materie de culori și compoziții se schimbă de la an la an, importanța florilor în relațiile interumane rămâne la fel de puternică.

Obiceiul de a dărui flori datează încă din perioada egiptenilor, a Imperiului Roman și a grecilor. Florile au fost considerate un omagiu adus zeilor; astfel erau nelipsite din practicile religioase. Cu timpul, acest obicei a fost integrat ca un gest de a demonstra afecțiunea și aprecierea pentru cei apropiați, în special în relațiile de iubire.

Nu ezita ca și în anul 2024 să continui să oferi flori persoanelor speciale din viața ta, iar astfel să le demonstrezi cât de mult le apreciezi.

Te așteptăm să ne faci o vizită pentru a te ajuta în crearea celui mai rafinat buchet celor dragi din viața ta.

Iar dacă uneori zilele tale sunt ocupate, nu uita că poți face oricând o comandă de flori online, iar noi o vom livra în cel mai scurt timp și în cea mai frumoasă formă.

Folosim doar cele mai proaspete flori
Livrare flori cu flota proprie de curieri
Plată sigură şi rapidă direct pe site
Livrare flori în Cluj de Luni până Duminică