Free worldwide shipping on all orders over $50

Bujorul sau regele cuceritor al grădinii

Bujorul sau regele cuceritor al grădinii

Grădinile care au bujori sunt deosebite din punct de vedere al esteticii și al miresmelor. Iar locuințele în care aduci bujori devine automat parfumată, veselă și plină de viață.

Bujorii sunt considerați ”regii” florilor și simpla lor prezență în grădina sau în casa ta îți poate aduce mai mult optimism, bucurie și miresme minunate.

Istoria bujorilor merge milenii în urmă și numeroasele legende îi leagă de lux și regalitate.

Iată 10 lucruri care fac din bujori, flori cu adevărat speciale:

Diversitate

Există 4.500 de soiuri simple și mai mult de 500 de soiuri de arbuști de bujor, fapt care face aproape imposibilă memorarea tuturor soiurilor de bujori.

Peste mări și țări

În China, bujorul poartă numele de Floarea Împăratului și a fost declarată floare oficială.

O descriere…gurmandă

Când Marco Polo a văzut pentru prima dată cum se cultivă această floare în China, a numit bujorul ”trandafirul de mărimea verzei”.

Doar pentru bogați

În Antichitate, bujorii erau cultivați doar de cei bogați fiind flori dedicate exclusiv împăraților.

Tinerețe fără bătrânețe

Chinezii sunt cei care cultivă bujori din aproximativ anul 200 înaintea erei noastre deci de mai mult de 2000 de ani. De asemenea, bujorii au capacitatea să înflorească din aceeași rădăcină chiar și 100 de ani la rând.

Tradiții sentimentale

Se pare că există o regulă nescrisă care spune că miresele trebuie să aibă bujori în buchetul din ziua nunții. Bujorul aduce dragoste sinceră și înțelegere în cuplu, alături de longevitate și prosperitate. De asemenea, este simbol al aniversării a 12 ani de căsnicie.

Sănătate!

Până la apariția farmaciei moderne, bujorii erau folosiți în calitate de medicament împotriva durerilor de cap și a astmului.

Coloristică

Există bujori de orice culoare în afară de culoarea albastră. Nimeni nu a întâlnit vreodată un bujor albastru în natură.

Cuceritori

Nu doar oamenii sunt cuceriți de frumusețea, miresmele și culorile bujorilor, ci și albinele, fluturii și furnicile. Indiferent de regn, bujorii și-au câștigat admirația.

Plăceri naturale

Așa cum bujorii ne bucură, și ei la rândul lor se bucură de soare, preferă un sol argilos, bine drenat, amestecat cu compost și bogat în potasiu.

Primăvara, bujorii apreciază mai mult soarele decât apa și este nevoie să-i feriți de băltirea apei pentru că au rădăcini sensibile și pot muri în câteva zile din cauza excesului de apă.

Dacă îți surâde ideea de a planta bujori în grădină, ideal ar fi să-i plantezi la începutul toamnei, din septembrie până la mijlocul lui octombrie. Plantele vor avea astfel timp să-și formeze o rețea de rădăcini și să înflorească luxuriant primăvara următoare.

Dacă vrei totuși să plantezi bujori primăvara, ar fi bine să folosești răsaduri. Nu uita să le mulțumești nevoia de soare și să pregătești bine pământul înainte de plantare prin afânare. Dacă sapi între rânduri o dată pe an, bujorii tăi se vor simți tratați regește și vor înflori spre încântarea ta.

Dacă totuși nu ai o grădină sau posibilitatea de a planta bujori, poți apela cu încredere la noi.

De la bujori pe structură, mixați cu trandafiri și Vanda sau lalele ori aranjați elegant, pe toți îi găsești la un click distanță.

Bucură-te de un buchet distins cu regii cuceritori ai grădinii sau oferă-i spre bucuria persoanei dragi.

Folosim doar cele mai proaspete flori
Livrare flori cu flota proprie de curieri
Plată sigură şi rapidă direct pe site
Livrare flori în Cluj de Luni până Duminică