Coș de cumpărături

Free worldwide shipping on all orders over $50

Laleaua. Sau primăvara care îți zâmbește din vază

Laleaua. Sau primăvara care îți zâmbește din vază

Primăvară a început neoficial de ceva timp și chiar dacă iarna mai dă semne de nemulțumire și mai strică planuri însorite, avem posibilitatea de a ne reaminti în ce anotimp suntem prin prezența florilor.

Florile de primăvară sunt în general flori delicate și care transmit inocență. O casă sau un birou capătă instantaneu viață și prospețime cu un buchet de flori de primăvară. Natura renaște și ne oferă un adevărat spectacol. Noi ne bucurăm să vi-l putem livra prin intermediul buchetelor noastre de flori.

Colorate, delicate și ușor timide, deschizându-se grațios, lalelele sunt vedetele primăverii. Una dintre cele mai frumoase legende legate de lalele este o legendă persană. Se spune că un tânăr pe nume Farhad se îndrăgostise de o frumoasă fată pe nume Shirin. Shirin este ucisă, iar Farhad încalecă pe calul favorit și gonește spre ea, dar se prăbușește de pe o stâncă și piere și el. Potrivit legendei, din fiecare picătură de sânge scursă, a răsărit câte o lalea purpurie, simbol al dragostei sincere și desăvârșite.

Originare din Asia, lalelele au fost foarte apreciate de turcii care le-au cultivat și încrucișat dar și transformant în simbol al Imperiului Otoman. Laleaua a fost floarea cu cel mai înalt rang și cu o semnificație aproape divină atât pentru turci și perși, cât și pentru musulmani în general.

Frumusețea lalelelor a stârnit admirații duse până la manie. Odată ajunsă în Europa, laleaua s-a răspândit și a căpătat o faimă care o leagă de nobilime și tranzacționări la sume colosale.

Olandezii sunt renumiți pentru bursa lor de flori, dar și pentru obsesia lor veche pentru lalele.

Începutul acestei manii referitoare la lalele a început cu o anomalie a florilor. Un virus afecta culoarea petalelor făcând posibilă existența mai mult culori la aceeași floare. Un soi obișnuit de lalea era oricum valoros, dar una rară se vindea la prețuri exorbitante până și pentru acea perioadă. În ceea ce privește laleaua neagră, mit și titlu de carte aparținând scriitorului Alexandre Dumas tatăl, se pare că aceasta nu a exista niciodată decât sub formă de zvon. Existența unei asemenea flori speciale ar fi fost cu siguranță consemnată și, de ce nu?, perpetuată până în zilele noastre.

Uimitor cum ceva atât de efemer ca o floare a stârnit o pasiune atât de mare!

Să ne aducem aminte că asta fac florile, transmit emoții și sentimente, îmbogățesc sufletul și înseninează omul.

Primăvara este despre renaștere, prospețime, bucurie dar și despre lalele, florile pe cât de gingașe pe atât de capabile să stârnească pasiune. Asemenea naturii care te sărbătorește schimbându-și aspectul, alege să o sărbătorești și tu cu un buchet de lalele care să-ți zâmbească călduros din vază.

Spune „O primăvară frumoasă” cu buchetul delicat și bogat de 31 de lalele disponibil cu un click aici. Nu lăsa persoana dragă din viața ta să uite în ce anotimp frumos suntem! Comandă acum buchetul care-ți zâmbește și ne ocupăm noi de livrarea lui gratuită în Cluj.

O primăvară cu zâmbete, culori și parfumuri încântătoare!

Sursă de inspirație: Historia.

Folosim doar cele mai proaspete flori
Livrare flori cu flota proprie de curieri
Plată sigură şi rapidă direct pe site
Livrare flori în Cluj de Luni până Duminică